Nutriție

7 Motive pentru care să plantezi propria grădină dacă ai ocazia

7 Motive pentru care să plantezi propria grădină dacă ai ocazia

În ultimele decenii evoluția tehnologică s-a făcut resimțită și în agricultură, în special în cea de legume. Tot mai multe ferme apelează la automatizări mecanice care folosesc pesticide, aditivi, erbicide, îngrășăminte sintetice și chiar tehnici de producție în masă. Toate aceste schimbări au efect și asupra sănătății umane. Din acest motiv există și o răspândire atât de rapidă și de ușoară a bolilor atât la oameni, cât și la animale (să luăm spre exemplu gripa aviară).

Ce știm despre legume?

Organizația Mondială a Sănătății a realizat rapoarte prin care prezintă riscurile pentru sănătate pe care le au utilizarea chimicalelor și a altor produse pe alimente, precum și folosirea noilor procese de fabricație.

Dacă ai spațiu pentru câteva ghivece în casă, pe balcon sau și mai bine, poate chiar ai acces la o mică bucată de pământ, atunci ai putea să-ți crești propria grădină de legume organice. De ce ai face așa ceva?

Dacă te interesează acest subiect, s-ar putea să-ți placă și 5 pași despre cum să începi un regim alimentar pe bază de plante.

7 Motive pentru care să-ți plantezi propria grădină (sau măcar un ghiveci cu legume)

  1. Nu vei avea aditivi în legume. Cercetările efectuate de asociațiile alimentare ecologice au arătat că aditivii din alimente pot cauza boli de inimă, osteoporoză, migrene și hiperactivitate.

  2. Nu vei folosi pesticide sau alte îngrășăminte sintetice. Aceste chimicale sunt folosite mereu în culturile de masă indiferent dezastrele sau condițiile meteorologice. Nu doar că afectează calitatea legumelor, ci pesticidele sunt de obicei otrăvitoare pentru oameni.

  3. Nu vei avea legume modificate genetic. Pentru a avea legume cât mai mari și cât mai multe se folosesc des antibiotice, medicamente și chiar hormoni. Una dintre consecințele acestei practici sunt legumele care arată la fel și care nu au niciun gust. Mai mult, așa ajungem să consumăm și hormonii folosiți în creșterea legumelor care au riscuri pentru sănătatea omului.

  4. Consumul propriilor legume organice este mult mai benefic pentru sănătatea ta. Nu doar că nu vor conține chimicalele sau produsele menționate mai sus, ci vor fi și mai naturale decât orice ai găsi în supermarket. Sănătatea ta nu va fi pusă la risc!

  5. Legumele organice sunt mult mai delicioase! Utilizarea pesticidelor, a îngrășămintelor sintetice, a hormonilor și a antibioticelor fac legumele să crească nefiresc de mari și le lasă fără gust. Vorba aia, orice masă e mai bună la gust cu legume din grădină, nu?

  6. Agricultura ecologică este blândă cu mediul înconjurător. Deoarece nu vei folosi pesticide sau alte produse la fel de nocive, nu vei afecta nici solul și nici aerul cu acești compuși chimici.

  7. Atunci când îți crești propria grădină de legume contribui la propria ta sustenabilitate și la sustenabilitatea planetei ca întreg. În unele regiuni de pe glob au fost realizate mici comunități în care membrii fac schimb între ei de produsele pe care le cultivă organic. Astfel, contribuie la un mediu înconjurător mult mai bun pentru om.

Ce înseamnă toate aceste lucruri? Înseamnă că legumele organice nu conțin nimic în plus față de ce ar conține în mod natural de la Mama Natură. După cum bine știi deja, aditivii, îngrășămintele, pesticidele și hormonii nu cresc în mod natural în plante.

Pentru o sănătate mai bună a corpului uman este extraordinar de bun consumul a cât mai multe legume organice.

Dacă vrei să afli mai multe despre sănătate și despre ce înseamnă un stil de viață echilibrat din punct de vedere nutrițional ne poți urmări și pe Facebook.