Nutriție

Reduce inflamația și durerile reumatice prin dietă!

Reduce inflamația și durerile reumatice prin dietă!

Cum să reduci durerile reumatice și condițiile inflamatorii prin dietă?

Inflamația este o componentă prezentă în majoritatea condițiilor și bolilor care presupun dureri reumatice. Astfel, specialiștii recomandă o alimentație corespunzătoare acestei condiții, cum ar fi consumul mai scăzut de alimente cu agenți inflamatori. Ce trebuie să știi este că dieta potrivită poate reduce inflamația!

Ce ar trebui să mănânci pentru a reduce durerile reumatice și condițiile inflamatorii?

Pește! În special pește cu un conținut mai mare de grăsime, ulei de pește, ulei de măsline, ulei de nuci și ulei de rapiță. Grăsimile din aceste alimente sunt grăsimi Omega 3 polinesaturate și Omega 9 polinesaturate care reduc inflamația în organism. Cu toate acestea, dacă introduci acest tip de grăsimi în dieta ta alimentară este bine să elimini celelalte surse pentru a nu consuma prea multe.

Pe lângă aceste grăsimi ar trebui să mai consumi și multe legume. Acestea produc în organism un set de reacții chimice care ajută la reducerea inflamației.

Dacă îți place subiectul acestui articol, s-ar putea să te intereseze și „5 pași despre cum să începi un regim pe bază de plante”

Ce nu ar trebui să mănânci atunci când vrei să reduci inflamația din organism?

Inflamația
 

Nu spune nimeni că trebuie să le elimini cu totul din dieta ta alimentară, dar este bine să le consumi în cantități mult mai mici. Astfel, este bine să eviți uleiul de soia și cel de porumb, deoarece conțin un tip de grăsime care crește inflamația în organism. Partea negativă este că majoritatea mâncărurilor din restaurante sau gata preparate conțin aceste tipuri de ulei.

Așadar, ajungem la vorba clasică, ce gătești cu mâna ta este mai bun și mai sănătos în primul rând pentru că știi exact ce conține!

Ce alte alimente trebuie evitate pentru a nu agrava inflamația?

Pâinea, cerealele și produsele care conțin porumb sau cereale. Toate aceste alimente cresc răspunsul inflamator, în special cele pe bază de grâu. Grâul cauzează un tip special de inflamație care se produce în intestine și este cunoscut sub numele de boală celiacă (pentru unele persoane), dar poate declanșa și inflamație de tip non-celiacă.

Cu toate acestea, cerealele integrale de porumb sau pâinea din cereale integrale sunt alimente valoroase pentru sănătatea nutrițională a organismului. Din acest motiv ele nu trebuie eliminate complet! Pentru a reduce cantitatea consumată le poți înlocui la unele mese cu fasole, cartofi sau mazăre.

Ce alimente ar trebui eliminate cu totul atunci când vrei să reduci inflamația din organism?

Ar trebui să eviți cu totul alimentele care conțin grăsimi alterate chimic pentru a avea o altă consistență. Acest tip de grăsime are un efect nociv asupra sănătății și conține agenți inflamatori foarte puternici. Margarina, chipsurile, produsele fast-food și prăjiturile gata preparate conțin și ele de obicei acest tip de grăsimi. Din păcate, această grăsime este adăugată des și pâinii din comerț. Alternativa deja o știi, o pâine făcută în casă îți cucerește mereu întreaga familie!

Și nu uita, un corp sănătos înseamnă un corp care urmează o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional. Învață să îi oferi organismului tot ceea ce are nevoie!

Dacă vrei să afli mai multe despre echilibrul nutrițional ne poți găsi și pe Facebook.