Nutriție

De ce să mănânci mai sănătos în oraș?

Mănâncă mai sănătos în oraș

Te-ai gândit până acum de ce să mănânci mai sănătos în oraș? Mai întâi, hai să vedem, de câte ori pe săptămână ieși să mănânci?

Multe persoane iubesc să facă acest lucru. Ba mai mult, au chiar restaurantele și cafenelele lor preferate. Alte persoane încearcă mereu un loc nou pentru a descoperi mâncăruri cât mai diversificate. Le face plăcere să descopere noi meniuri și noi forme de pregătire ale aceluiași preparat. Totuși, pe cât de minunat (și apetisant) poate fi mâncatul în oraș, acesta vine la pachet și cu riscuri.

Avantajale atunci când mănânci în oraș

În România avem multe restaurante. Unele mai mici, altele mai mari. Unele cu un specific anume, altele cu un meniu care se potrivește tuturor. Trebuie doar să cauți și vei găsi sigur un loc care să-ți facă cu ochiul. Unul dintre cele mai mari avantaje ale mâncatului în oraș este economisirea de timp. Nu tu timp la cumpărături și nici stat în bucătărie. După o zi obositoare la muncă, doar asta nu mai vrei să faci. Deci perspectiva de a avea pe altcineva să-ți gătească sună foarte bine, nu?

Un alt avantaj este reprezentat de oportunitatea de a încerca feluri de mâncare și băuturi pe care nu le-ai prepara la tine acasă. Nimănui nu îi place să mănânce mereu și mereu aceleași feluri de mâncare. Papilele noastre gustative au nevoie de o schimbare din când în când. Și una apetisantă, desigur.

Dacă îți place acest subiect, s-ar putea să-ți placă și 10 pași simpli pentru a-ți îmbunătăți sănătatea!

Dezavantajele și cum să mănânci mai sănătos în oraș?

Cu toate acestea, dacă nu ai grijă, mâncatul în oraș în mod constant poate avea și dezavantaje. În special pentru sănătate. Să luăm de exemplu porțiile foarte mari pe care le oferă unele restaurante și cafenele. Atunci când mănânci în oraș înseamnă că uneori ai aperitive, un fel principal, câteva băuturi bogate în calorii și un desert dacă mai încape. Doar gândește-te cât de multe calorii intră într-o astfel de masă. Asta nu înseamnă că de acum nu mai trebuie să te bucuri de mâncatul în oraș. Desigur că nu! Trebuie să iei alegerile cu o mai mare grijă. Poți comanda alternative mai sănătoase sau poți mânca doar jumătate din ceea ce comanzi. Variante sunt. Este nevoie doar de un efort conștient pentru a reuși.

Un alt motiv pentru care este important să ai grijă atunci când mănânci în oraș mult prea des este portofelul tău. Să mănânci în oraș costă. Iar uneori costă chiar destul de mult. Cu siguranță mai mult decât dacă ți-ai prepara masa la tine acasă. Așa că prețul este și el un factor pe care poate vrei să-l iei în considerare.

Bucură-te de fiecare preparat și experiență atunci când ieși la restaurant! Cu un pic de atenție, mâncatul în oraș va fi minunat atât pentru minte, corp, cât și portofel.

Nu uita, pe pagina noastră de Facebook te învățăm tot ce trebuie să știi pentru a avea un stil de viață mai sănătos. Vizitează-ne!