Nutriție

Imunitate de fier primăvara cu fructe și legume potrivite

Imunitate de fier primăvara cu fructe și legume potrivite

A  venit primăvara și au apărut alimentele pentru imunitate! A trecut ceva vreme de când nu ți-am mai scris pe acest blog. Cum ești? Cum te simți? Familia ta cum se simte? 

Acum că a venit și primăvara, parcă parcă avem mai multă energie și încredere în ce are să vină. Tu nu? Exact pentru că este acest sezon, ne-am gândit să revenim cu un articol în care să îți vorbim mai multe despre legumele și fructele cu mari beneficii pentru imunitate! Cu ce începem?

Legume pentru imunitate

Broccoli pentru imunitate și sănătate!

Cele mai multe crucifere au fitonutrienți care pot ajuta la stimularea sistemului imunitar. Broccoli este bogat în vitamine antioxidante, iar o porție contribuie la o treime din aportul zilnic recomandat pentru vitamina A.

Morcovul

Morcovul conține vitaminele A, B, C și E și Zinc. Zincul este un mineral esențial pentru sănătatea sistemului nostru imunitar. Dacă organismul este deficitar în nutrienți (cum ar fi zincul) sistemul imunitar slăbește și virușii ajung să fie mai puternici.

Usturoiul

O altă legumă cu un efect similar asupra sistemului nostru imunitar, precum al zincului, este usturoiul. Vorba bunicilor noștri, usturoiul ține răceală la distanță. 

Spanacul

Spanacul este o sursă semnificativă de vitamina C, dar conține și vitamina E. Este esențial să îl păstrezi și să îl consumi crud pentru a te asigura că obții toate substanțele nutritive din el. Poți să îl adaugi în salate, omlete, un sandwich sau chiar poți încerca noi combinații, fie ele cât de trăsnite.

Cartofii dulci

Dacă încerci să crești aportul de vitamina A, cartoful dulce este singurul ingredient de care ai nevoie! O porție conține de trei ori mai mult decât recomandarea zilnică de vitamina A și este, de asemenea, plină de alți antioxidanți buni.

Acestea sunt legumele pe care am vrut să ți le scoatem în evidență. Acum este momentul să trecem la fructe! 

Dacă îți place acest articol, s-ar putea să îți placă și articolul „Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Fructe pentru imunitate

Citricele

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că citricele sunt pline de vitamina C. Cel mai probabil și tu. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar. Recomandarea sa de consum este de 75 mg până la 90 mg pe zi. 

Poți adăuga lămâie feliată în apă, care îți va oferi aproximativ 50% din aportul zilnic. De asemenea, poți mânca grapefruit sau portocale cu micul dejun. Acest mic dejun poate fi cealaltă jumătate a consumului tău zilnic. 

imunitate

Afinele

Fructele de pădure, în general, sunt bogate în antioxidanți. Afinele sunt în partea de sus a tuturor fructelor și legumelor în ceea ce privește numărul de antioxidanți pe care îi conține. Nu numai că cercetările susțin puterea vindecătoare a afinelor asupra sistemului nostru imunitar, dar sunt, de asemenea, legate de un risc mai mic de grăsimi stomacale, colesterol, boli de inimă și cancer.

Pepenele roșu

Pepenele roșu este, de asemenea, plin de substanțe nutritive care stimulează imunitatea. Este o sursă excelentă de potasiu (care ajută la reglarea funcțiilor organismului), vitamina A și vitamina C.

Rodii

Rodiile conțin o mare varietate de antioxidanți, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a acoperi multe substanțe nutritive de care avem nevoie. Acest fruct are proprietăți antiinflamatorii și, prin urmare, ne ajută cu imunitatea.

Ți-am vorbit despre fructe și legume în acest articol, știi ce ne lipsește pentru a avea un trio minunat pentru sănătate? Condimente! Acestea pot fi aliatul tău în bucătărie și în alimentația ta de zi cu zi. Cu ce începem?

Turmeric

Cu siguranță ai mai auzit până acum de acest condiment. Recent, turmericul a devenit un un supliment popular, dar este chiar mai bine dacă îl poți adăuga ca ingredient în rețetele tale de acasă. Turmericul poate reduce inflamația și poate interacționa ca o otravă pentru celulele canceroase!

Ciupercile Agarikon

Ciuperca Agarikon, asemenea multor alte ciuperci, te poate ajuta în întărirea sistemului imunitar. Agarikon are o calitate antiinflamatoare și poate fi un agent antibacterian minunat pentru organism. Fiind mai atipică pentru zona noastră, aceasta poate fi o ieșire foarte interesantă din zona ta de confort!

 

Am bifat alimentele benefice pentru imunitate de origine animală (poți citi chiar aici acest articol), legume și fructe! Noi cam asta am avut să îți spunem în acest articol. Până data viitoare te așteptăm pe pagina noastră de Facebook și pe contul nostru de Instagram pentru doza ta zilnică de inspirație în sănătate!