Nutriție

Necesarul caloric în funcție de tipul corpului

Necesarul caloric în funcție de tipul corpului

Știai că necesarul caloric se schimbă în funcție de tipul corpului?

Înțelegerea nevoilor organismului tău este un instrument de neprețuit pentru sănătatea corporală. Necesarul zilnic al unui corp include vitamine, minerale, proteine și fibre. Vitaminele și mineralele sunt necesare pentru realizarea reacțiilor chimice implicate în producerea de energie și dezvoltarea organismului. Deși organismul poate stoca unele vitamine, un aport zilnic regulat este important deoarece unele dintre vitaminele vitale pentru corp precum vitaminele B și C sunt solubile în apă, deci sunt ușor eliminate din organism.

Cum asigurăm necesarul caloric în funcție de tipul corpului?

  • Este important să te asigură că mâncarea ta de zi cu zi îți asigură aportul necesar de nutrienți pentru organism
  • Consumă mai multe fructe și legume
  • Consumă mai puține alimente bogate în amidon precum orez, pâine, cartofi și paste (poți încerca în schimb paste din cereale integrale)
  • Consumă mai puține grăsimi, sare și zahăr
  • Consumă alimente bogate în proteină precum carnea, peștele, ouăle și fasole de orice fel
  • Consumă alimente cât mai variate pentru a te asigura că atingi necesarul de nutrienți
  • Bea între 6 și 8 pahare de lichide pe zi pentru e preveni deshidratarea (când e cald, precum este vara, chiar și mai mult)

O femeie are în general nevoie de aproximativ 2000 de calorii pe zi pentru a oferi organismului necesarul de care are nevoie. Pentru bărbați acest aport poate crește până la 2500. Cu toate acestea, aceste numere sunt bazate pe generalizări mari. Asta înseamnă că pentru tine s-ar putea să difere foarte mult. Dacă o persoană devine mai puțin activă decât era în trecut, atunci necesarul organismului va scădea și el. Necesarul caloric este personal și individual. Acesta poate să difere de la un tip de corp la altul, de la o înălțime la alta, gen, vârstă și grad de activitate la altul.

Necesarul caloric în funcție de fiecare individ

Energia este folosită de organism în special pentru realizarea efortului fizic de orice fel. Persoanele care depun mult efort fizic trebuie să se asigure că reușesc să ofere organismului necesarul de care are nevoie pentru avea energia care se așteaptă de la el. Mai mult! Aceste persoane trebuie să se asigure că se odihnesc și relaxează la sfârșitul zilei. Doar așa corpul are timp să se recupereze după efortul depus.

Copiii și adulții care depun mai puțin efor fizic în activitățile lor zilnice au un necesar caloric mai mic decât cei despre care am vorbit anterior. Ei ar trebui chiar să facă exercizii fizice sau să se joace anumite sporturi pentru a se menține în formă. Opțiunile sunt multiple: înot, ciclism, jocuri cu mingea și multe altele! Vezi care îți place și încearcă.

Activitatea fizică?

Lipsa activităților fizice la persoanele în vârstă poate duce chiar la accentuarea dificultăților care oricum tind să apară odată cu trecerea timpului. Prin urmare, vârstnicii ar trebui să urmeze un regim alimentar adaptat la nevoile lor calorice și să încerce să aibă o activitate fizică confortabilă pentru ei. Exercițiile ușoare precum mersul pe jos sau înotul sunt ideale pentru aceștia. Exercițiile neregulate, intense și obositoare trebuie evitate!

Dacă îți place acest articol, s-ar putea să găsești interesant și Cum găsești dieta alimentară care funcționează?

Acele persoane care au fost inactive pentru o perioadă lungă de timp, în special dacă această pauză a fost cauzată de o boală, ar trebui să facă un control medical înainte de a începe orice tip de exerciții fizice. Efortul fizic ar trebui crescut treptat. Mai exact, nu trebuie să faci prea mult și prea repede. Desigur, alimentația trebuie și ea să fie corespunzătoare cu aceste exerciții.

Regula de aur pentru sănătatea fizică este moderația! Consumul moderat de alimente și realizarea de exerciții fizice este cea mai bună abordare pe care o putem lua.

Dacă îți dorești un corp sănătos și în deplină formă, atunci trebuie să înveți care este necesarul caloric de care ai tu nevoie și să realizezi exerciții fizice cu moderație.

Pentru mai multe informații cu privire la un stil de viață echilibrat din punct de vedere nutrițional, ne găsești și pe Facebook.