Nutriție

Cum găsești dieta alimentară care funcționează?

Vrei să găsești o dietă alimentară care funcționează

Vrei să găsești o dietă alimentară care funcționează? Dacă ești una dintre acele persoane care țin diete în mod obișnuit, nu ar fi mai bine să găsești o formulă pe care să o transformi într-un stil de viață? Și nu doar o dietă sezonieră?

Toți oamenii au un obicei sau un viciu. Spre exemplu, unii oameni fumează. Alții își rod unghiile. Unii nu pot rezista tentației de a mânca o bucată de ciocolată înainte de culcare. Alții sforăie atunci când dorm. Așa și unii oameni sunt obișnuiți să țină o dietă, mereu în căutarea acelei formule care le va aduce rezultate miraculoase.

Să vedem, câte diete noi ai încercat? Sunt persoane care pot menționa o listă întreagă de regimuri alimentare încercate după care s-au confruntat cu efectul de yo-yo. Dieta Atkins, dieta pe bază de supe, salate, slabă în grăsimi… și lista continuă.

Cum renunți la diete și să găsești o dietă alimentară care funcționează?

Deseori, orice dietă nouă este urmată și de o zi în care persoana își satisface toate nevoile culinare. Desigur, ai reușit să slăbești în urma dietei slabă în carbohidrați, dar acum îți este poftă de cartofi la cuptor! Nu ar fi minunat dacă ai reuși să găsești o dietă care să-ți permită să consumi toate alimentele pe care ți le vrei și să reușești să slăbești?

Concluzia după toate cele menționate este că cea mai bună opțiune NU este o nouă dietă. Soluția este o activitate mult cunoscută, dar pe care oamenii o tot trec cu vederea în fața noilor regimuri de pe piață. Soluția este să mănânci cu moderație! Limitarea numărului de calorii te va scăpa de greutatea nedorită.

Atunci când corpul nostru este în deficit caloric, el pierde din greutate. Nu este vorba nici despre eliminarea unui aliment anume, nici a carbohidraților sau a grăsimilor. Nici măcar despre urmarea unui plan strict de alimentație.

Totuși, trebuie să ai și voință. Mai exact, acea voință de a refuza o porție mai mare din alimentele tale preferate sau acea porție extra la cină. Este un lucru greu de făcut, mai ales dacă este realizat după ce ai ținut o dietă restrictivă care ți-a lăsat organismul flămând.

Dacă îți place acest articol, s-ar putea să-ți fie util și Cât de bune sunt vitaminele?

Echilibrul funcționează

Din păcate, voința nu poate fi pusă într-o sticluță și dată spre vânzare. Ea trebuie construită pas cu pas și în timp vei vedea și rezultatele mult dorite. Ceea ce trebuie să ții minte, este că până și un mic deficit caloric face diferența! Nu trebuie să-ți limitezi aportul de calorii drastic. Dacă ai face acest lucru, ar fi doar o perioadă de timp până când nu vei mai putea rezista și vei mânca mai mult decât ai nevoie.

O dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional te va ajuta să te simți mai bine atât fizic, cât și psihic. Consumă cu moderație, dar consumă alimentele potrivite!

Așa vei reuși să ții și starea de foame la distanță pentru mai mult timp.

Nu uita că ne poți găsi și pe Facebook unde postăm frecvent informații despre cum să urmezi un stil de viață echilibrat din punct de vedere nutrițional.