Nutriție

Beneficiile morcovului – cât de sănătos este un morcov?

Beneficiile morcovului - cât de sănătos este un morcov?

Știi acel sfat din bătrâni care îți spune să mănânci morcov dacă vrei să vezi bine? Pare mai mult ca o poveste spusă copiilor decât ceva bazat științific. Dar este adevărat. Morcovul chiar te ajută cu vederea! Acest lucru este datorat beta-carotenului care dă atât culoarea portocalie morcovului, cât și numele său. În morcov se pot găsi cantități mari de vitamina A sub formă de beta-caroten. Datorită beneficiilor pe care le deține morcovul, acesta a devenit considerat unul dintre cele mai cerute ingrediente în salate.

morcov
 

Sucul de morcov

Sucul de morcov te ajută să elimini fibrele greu digerabile din sistemul digestiv. Acesta este bogat în minerale și este cunoscut pentru beneficiile sale asupra pielii. Mai mult, deja se știe că morcovul fiert este un aliment plin de nutrienț și este benefic pentru sănătate.

Dacă îți place acest articol, s-ar putea să îți placă și Polenul de albine – un miracol pentru sănătate

Uleiul din semințe de morcov

Uleiul din semințe de morcov este un alt tratament bun pentru piele. Prezența beta-carotenului și a vitaminei A ajută la conservarea tinereții pielii. Acestea mențin elasticitatea pielii care, din păcate, nu rămâne la fel pe toată durata vieții. Acest ulei este folosit în mod constant în multe produse pentru îngrijirea pielii. De asemenea, uleiul o protejează de efectul nociv al razelor solare și ameliorează apariția ridurilor.

Datorită acestor efecte anti-îmbătrânire, uleiul de semințe de morcov menține pielea mai fermă și mai strălucitoare.

Uleiul de morcov

Existența carotenoidelor ajută la reducerea daunelor cauzate de razele ultraviolete. Prin protejarea pielii de aceste raze, îți protejezi pielea și de apariția cancerului. Mai mult, uleiul de morcov oferă și o creștere naturală a gradului de bronzare atunci când este aplicat pe piele.

Și cea mai bună parte a naturii este că nimic nu se risipește! Uleiul de rădăcini de morcov ajută foarte mult pielea în combinație cu alte uleiuri pe bază de plante. Acest ulei este benefic și pentru pielea uscată și ajută la întinerirea stratului bazal al acesteia.

Remedii naturale de îngrijire a pielii cu morcov

Cu ocazia acestui subiect vă aducem și câteva rețete naturale pe care le puteți pregăti la voi acasă pentru o piele mai sănătoasă și mai frumoasă.

  • Radeți un morcov și amestecați-l cu o lingură de miere. Aplicați apoi această compoziție pe față și o puteți lăsa să acționeze timp de 15 minute. Folosită în mod repetat, veți putea vedea și diferențe în îmbunătățirea teanului.

  • Aplicarea regulată a sucului de morcov pe petele lăsate de coșuri va duce la estomparea lor.

  • Cum faci o mască de morcov pentru față? Ai nevoie de un morcov crud și suc de la o lămâie. Mai întâi razi morcovul la care adaugi sucul de lămâie. Odată omogenizată, această compoziție trebuie aplicată pe gât și față. Poți opta pentru morcovi fierți, în loc de cruzi, pe care îi poți adăuga la un blender împreună cu 5 lingurție de miere sau iaurt. Această compoziție poate fi aplicată pe față și lăsată să acționeze timp de 15 – 20 de minte.

  • Prin combinația sucului de anans cu cel de morcov poți obține o compoziție minunată pentru o piele strălucitoare. Această combinație trebuie aplicată pe față și lăsată să acționze timp de 15 minute după care se spală și se usucă fața prin tamponare (nu frecare).

Atenție: toate informațiile și rețetele din acest articol trebuie tratate cu grijă și cu un ochi critic. Dacă te știi cu alergii la unul dintre produsele menționate atunci rețetele nu sunt potrivite pentru tine. Recomandăm consultarea unui specialist pentru orice tratament îți dorești să adopți în viața ta de zi cu zi.

Pentru mai multe sfaturi pentru o viață echilibrată nutrițional, ne puteți găsi și pe Facebook.