Nutriție

Polenul de albine – un miracol pentru sănătate?

Polenul de albine – un miracol pentru sănătate?

Polenul de albine are toate componentele esențiale pentru viață! Mulți specialiști îl consideră unul dintre cele mai complete produse oferite de Mama natură. Polenul conține aproape toate vitaminele, aproape toate mineralele care există, oligoelementele, enzimele și aminoacizii cunoscuți. Polenul de albine este recunoscut și drept o sursă principală de antioxidanți.

Polenul de albine este o hrană completă. Consumul său ajută la echilibrarea nutrițională ca urmare a consumului de alimente incomplete pe care îl avem zi de zi.

Mai mult, polenul de albine este unul dintre cele mai vechi alimente pentru sănătate din lume. Pot fi găsite referințe despre acesta chiar și în Biblie, Tora, Coran, precum și în textele antice chinezești și egiptene. Inclusiv personalități precum Ronald Reagan, fost președinte al Statelor Unite, sunt recunoscute pentru consumul obișnuit de polen de albine.

Dacă vă place acest articol, s-ar putea să vă placă și: Reduce inflamația și durerile reumatice prin dietă!

Ce beneficii are polenul de albine?

Multe persoane garantează efectele vindecătoare ale polenului de albine. Cei care au consumat polen susțin că le-a crescut gradul de energie, că li s-a îmbunătățit sistemul imunitar datorită creșterii numărului de celule roșii și albe din sânge. Mai mult, s-ar părea că polenul crește longevitatea prin repararea celulelor deteriorate și este un sprijin în vindecarea tuturor bolilor ca urmare a proprietăților sale antibacteriene.

Beneficiile polenului de albine nu se opresc aici! Acesta este bun pentru sănătatea intestinală prin moderarea și controlul organismelor care trăiesc în intestine și ajută la digestia și asimilarea nutrienților din alimente.

Cu toate aceste beneficii în minte, vrem totuși să vă spunem că este bine să ne menținem și o doză de scepticism în minte. Până în prezent nu sunt studii științifice care să garanteze 100% că polenul de albine este eficient împotriva tuturor bolilor.

Ce este polenul de albine?

polenul de albine
 

Polenul de albine este creat de partea masculină a plantelor cu flori. Pe măsură ce albina zboară din floare în floare, ea poartă cu ea polen prin care realizează ceea ce cunoaștem drept polenizare încrucișată și fertilizează planta. O parte din polenul pe care îl poartă ajunge în stup, de unde poate fi colectat de către apicultori.

Exact din cauza acestui polen sunt afectați negativ oamenii care au alergii. De fapt, există documente care arată efectul declanșator al polenului de albine și al lăptișorului de matcă în cazul astmului, urticariilor, durerilor în gât, mâncărimilor faciale și chiar a șocului anafilactic la persoanele cu alergii la tipuri specifice de polen. Aceste reacții pot fi declanșate chiar și cu mai puțin de o linguriță de polen.

Un alt pericol real al polenului de albine despre care nu prea se vorbește este credința oarbă în eficiența sa asupra sănătății.

Sunt persoane care ajung să ignore semnele pe care le dau corpurile lor. Suplimentele nutriționale, fie ele naturale, nu ar trebui să înlocuiască niciodată o consultație și un tratament al unui doctor sau al unui profesionist în sănătate și nutriție.

Cheia unei vieți sănătoase este să învățăm să ne ascultăm corpurile și să le oferim nutrienții de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu ezitați să ne urmăriți și pe pagina de Facebook unde urcăm constant conținut de calitate pentru o viață echilibrată din punct de vedere nutrițional.