Există surse naturale de vitamine. Nu trebuie să fugim direct spre suplimente! Multe persoane nu au destule surse naturale de vitamine în dieta lor zilnică. Astfel, ajung să aibă deficiențe în una sau chiar mai multe vitamine.
Desigur, suplimentele alimentare sunt încă o opțiune validă pentru a putea rezolva aceste deficiențe. Totuși, pentru majoritatea oamenilor ar trebui să fie posibilă obținerea vitaminelor necesare din surse naturale. Secretul pentru a obține cantitatea necesară și suficientă de vitamine este chiar un stil de viață sănătos și echilibrat din punct de vedere nutrițional.
Surse naturale de vitamine bune pentru organism
În funcție de dieta alimentară urmată, cantitatea de vitamine naturale consumate poate fi mai mică sau mai mare. Spre exemplu, în cazul unor diete vegetariene s-ar putea să fie nevoie de suplimente alimentare pentru a obține aportul necesar. De asemenea, necesarul acestor vitamine poate varia și el în funcție de etapele din viață. Cheia succesului este cunoașterea diferitelor tipuri de vitamine și cele mai bune surse naturale din care pot fi ele luate. Astfel, oamenii pot introduce cât mai multe dintre aceste alimente în dieta lor zilnică.
Trebuie ținut minte că vitaminele solubile în apă nu pot fi stocate de către organism. Deci trebuie să fie procurate zilnic pentru a avea un organism cât mai sănătos. În continuare pot fi văzute sursele esențiale pentru aceste vitamine:
Surse naturale de vitamina B
- Surse naturale de vitamina B1: drojdia de bere, cerealele integrale, melasa de Blackstrap, orezul brun, organele de animale și gălbenușul de ou
- Surse naturale de vitamina B2: drojdia de bere, cerealele integrale, legumele, nucile, organele de animale, melasa de Blackstrap
- Surse naturale de vitamina B3: carnea slabă, carnea de pasăre de curte și peștele, drojdia de bere, arahidele, laptele, tărâțea de orez, cartofii
- Surse naturale de vitamina B4: gălbenușurile de ou, organele de animale, drojdia de bere, germenii de grâu, soia, peștele și legumele
- Surse naturale de vitamina B5: organele de animale, gălbenușul de ou, legumele, cerealele integrale, germenii de grâu, somonul, drojdia de bere
- Surse naturale de vitamina B6: carnea, cerealele integrale, organele de animale, drojdia de bere, melasa de Blackstrap, germenii de grâu
- Surse naturale de vitamina B7: gălbenușul de ou, ficatul, orezul nedecorticat, drojdia de bere, sardinele, legumele
- Surse naturale de vitamina B8: cereale integrale, citrice, melasă, carne, lapte, nuci, legume, drojdie de bere
- surse naturale de vitamina B9: legume cu frunzele de culoare verde închis, organele de animale, legumele rădăcinoase, stridiile, somonul, laptele
- surse naturale de vitamina B12: organele de animale, pește, carne de porc, ouă, brânză, lapte, miel, banane, alge, arahide
- surse naturale de vitamina B13: rădăcinoasele, zer
- surse naturale de vitamina B15: drojdia de bere, fripturile gătite în sânge, orezul brun, floarea soarelui, dovleacul și semințele de susan
- surse naturale de vitamina B17: miezul de caisă, merele, cireșele, piersicile, prunele
- surse naturale de vitamina C: citrice, varza, ardei iute, fructele de pădure, pepenele, sparanghelul, măceșele
Ce trebuie să ții minte
Dacă acest articol îți place, atunci cu siguranță vei găsi util și „Beneficiile vitaminei B12”.
După cum se poate vedea, nu ducem lipsă de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea alimentelor care să ne furnizeze vitaminele de care avem nevoie. Ba mai mult, ea chiar poate continua!
Trucul este să mănânci variat pentru a reuși să consumi o gamă cât mai largă de nutrienți. Este și o metodă foarte bună de a descoperi noi lucruri care îți plac.
Cine știe, poate viitorul tău aliment preferat te așteaptă chiar acum și s-ar putea să aibă și un aport mare de vitamine!
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ce înseamnă un stil de viață echilibrat din punct de vedere nutrițional, nu uita că ne poți urmări și pe Facebook!
Trebuie să te autentifici pentru a publica un comentariu.