Nutriție

Beneficiile vitaminei B12

Beneficiile vitaminei B12

Beneficiile vitaminei B12 sunt multiple. Ea este o vitamină sigură, de nădeje și prietenoasă cu portofelul nostru. Pentru acele persoane conștiente de sănătatea lor, administrarea regulată și prescrisă de vitamina B12 reprezintă un element cheie în menținerea echilibrului organismului omenesc. Vitamina B12 poate fi obținută din alimente sau poate fi luată sub formă de suplimente alimentare pe cale orală sau sub formă de injecții.

Beneficiile vitaminei B12 pentru sănătate

În combinație cu alte grupe de vitamina B, vitamina B12 asigură funcționarea normală și sănătoasă a corpului omenesc. Ea este importantă în menținerea unui sistem nervos sănătos și în producția de ADN. Mai mult, ea ajută la reglarea procesului de formare a celulelor roșii în organism. Beneficiile vitaminei B12 nu se opresc aici totuși. Ea are un rol activ în menținerea și sporirea nivelurilor de energie în corp.

Beneficiile vitaminei B12 sunt multe și vin sub diferite forme. Metilcobalamina este forma coenzimatică a vitaminei B12. Ea este o versiune prietenoasă cu organismul, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare măsuri metabolice pentru ingestia sa și poate fi utilizată în forma sa normală. Poate fi găsită sub formă de tabletă sublinguală care se dizolvă sub limbă (deoarece sistemul digestiv ar putea modifica această moleculă). Prin această metodă, vitamina B12 poate pătrunde direct în sânge și poate produce numeroase beneficii. Hydroxocobalamina este o altă formă a vitaminei B12, care a fost recunoscută ca un remediu eficient pentru intoxicațiile cu cianură.

Beneficiile vitaminei B12 continuă

Cercetările dezvăluie o corelație clară, inversă între nivelurile de homocisteină (un amino acid care se găsește în corpul omenesc) și nivelurile vitaminei B12. Atunci când este blocată formarea de homocisteină se ajunge la o disfuncție endotelială (mai exact, o îngustare a arterelor), devenind astfel un precursor al aterosclerozei. Ce face vitamina B12? Ei bine, ea ajută chiar la limitarea aterosclerozei.

În plus, un supliment de vitamina B12 sporește eficiența capacității acidului folic de a reduce nivelurile de homocisteină. Cercetătorii sunt de părere că, în combinație cu acid folic, o doză adecvată de vitamina B12 ajută la combaterea bolilor de inimă si tromboză. Sinteza S-Adenozilmetioninei, un compus implicat în funcția imună și starea de spirit, depinde de asocierea între acid folic și vitamina B12.

Dacă îți place acest articol, cu siguranță vei găsi util și Cât de bune sunt vitaminele?

Beneficiile vitaminei B12 sunt multiple atunci când înaintăm în vârstă

Studiile arată că absorbția vitaminei B12 scade odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, un aport crescut de vitamina B12 este extrem de util pentru adulții care trec de vârsta de cincizeci de ani. Aportul recomandat este cel sub formă de supliment, deoarece persoanele în vârstă o absorb mai bine decât formele alimentare de vitamina B12. Suplimentarea ajută la funcția cognitivă și vindecă tulburările neurologice care fac parte din acest grup.

În majoritatea cazurilor, vitamina B12 ar trebui să fie luată împreună cu un supliment de acid folic și de vitamina B-Complex. Vestea bună? În timp ce un aport de vitamina B12 facilitează funcțiile necesare pentru o viață sănătoasă de zi cu zi, o doză suplimentară nu provoacă nici un rău, ci poate fi stocată pentru o utilizare viitoare.

Este important să ne tratăm corpul cu cea mai mare grijă și să-i oferim toate vitaminele de care are nevoie. Dacă nu știi sigur de ce ai nevoie, consultă-te cu un specialist. Cu siguranță acesta va ști să îți prescrie formula perfectă pentru tine și organismul tău.

Un echilibru nutrițional duce la un corp sănătos. Iar un corp sănătos înseamnă o viață mai bună, mai lungă și mai liniștită!

Dacă vrei să înveți mai multe despre nutriție și ce înseamnă un stil de viață echilibrat, ne poți găsi și pe Facebook.