Nutriție

Bazele unei nutriții corecte

 

 

Când vine vorba de nutriție sunt multe lucruri pe care trebuie să le înveți. Din acest motiv trebuie să iei lucrurile pas cu pas. Conceptul de bază în nutriție este că „Tot ceea ce intră trebuie să și iasă.” Corpul tău este ca o mașină: ia ceea ce are nevoie din ceea ce îi dai și elimină restul prin urină, piele și intestine.

Dacă observi că ai o problemă atunci când vine vorba de eliminarea alimentelor ar trebui să o iei în serios și să te consulți cu un doctor. Multe persoane se confruntă cu această problemă. Nu fi timid sau timidă, pentru că poate fi foarte important pentru sănătatea ta.

Primul pas este vezi dacă chiar există o problemă. Pentru început trebuie să observi câte scaune ai zilnic. Dacă ai o singură dată pe zi, atunci nu este nicio problemă, însă este mai bine dacă acesta este de 2 – 3 ori pe zi sau chiar mai mult, dacă mănânci mai des. Dar dacă te găsești în situația în care ai o dată pe săptămână sau chiar de două ori pe lună, atunci te confrunți cu o problemă serioasă.

Unii oameni ar spune că nu găsesc timpul necesar pentru asta. Motivul poate fi că sunt toată ziua în afara casei și ar prefera să facă acest proces în intimitatea propriei locuințe decât într-o baie publică. Dar lasă-mă să-ți spun, colonul tău va fi mult mai fericit dacă te duci la baie de mai multe ori pe zi. Dacă ești în căutarea unui truc, atunci mănâncă multe fructe și legume crude, sfeclă la abur și consumă multe enzime digestive împreună cu mesele tale. Fă tot ceea ce poți, va fi benefic pentru tine. 

Acesta este un subiect foarte larg, iar noi am atins doar o parte foarte mică din el. Totuși, dacă te confrunți cu o problemă, atunci ar trebui să consulți un doctor și să cauți ajutor. Poate părea ceva banal, dar sănătatea ta chiar poate fi afectată. Ai grijă de ea chiar acum pentru a nu avea probleme mai târziu. Hai să avem împreună o viață sănătoasă și prosperă!