Mișcare

Cine se trezește de dimineață

Pentru oricine este vrea să trăiască mai mult și mai bine, mișcarea trebuie să fie parte din rutina zilnică. Și cea mai la îndemână mișcare este mersul pe jos. Ca să nu mai spunem că este cea mai ieftină.

Ai nevoie doar de două picioare; nici măcar nu trebuie să fie 100% sănătoase. Vor deveni tot mai sănătoase pe măsură ce mersul pe jos devine obișnuință. Și o pereche de încălțări, cât de cât confortabile.

Mersul pe jos arde grăsimile în exces, crește densitatea osoasă, îmbunătățește sănătatea articulațiilor, circulația, somnul, tensiunea arterială și buna dispoziție.

Ca să începi, e bine să îți stabilești niște obiective; în primul rând să stabilești care sunt zilele în care mergi pe jos și să le respecți indiferent ce se întâmplă; sunt puține calamități naturale care te-ar putea împiedica, pe bune, să mergi pe jos. Deci, nu există scuze din acest punct de vedere.

În al doilea rând, este bine să stabilești, de la bun început, durata sesiunii de mers pe jos să fie cât mai lungă; minim 45 de minute, sau o oră. Nu contează că nu ai deloc pregătire fizică și că obosești; chiar dacă nu mergi într-una în tot acest interval de timp, chiar dacă mai faci pauze, tot este bine. Este mai greu să adaugi 5-10-20 de minute la durata sesiunii, decât să îți crească posibilitățile fizice. Mai bine îți aloci o oră de la bun început și umpli ora cu mers, pauze, jogging și alergare, pe măsură ce starea ta fizică devine din ce în ce mai bună.

Fă tot posibilul să păstrezi lucrurile cât mai simple; pur și simplu ieși afară și începi să mergi. Fără multe povești și complicații. Dacă găsești un partener care să iasă cu tine, cu atât mai bine; dacă nu, nu te crampona de programul altora. Sunt suficiente lucruri interesante pe care le poți observa odată ce ai ieșit afară. Niciodată, de 12 ani de când alerg, nu mi s-a întâmplat să mă întorc și să îmi pară rău că am ieșit. Niciodată.

Ai grijă ca încălțămintea și hainele să fie potrivite cu vremea de afară și să îți fie comode. Atât.

Succes!

P.S. Probabil ați aflat din alte mesaje de la noi că, de două luni, lucrăm la un proiect special pentru dvs. Veți afla despre ce este vorba în câteva zile. Până atunci, dacă vreți să ajutați pe cineva apropiat să afle despre acest proiect special, vă invităm să le trimiteți acest link: https://manychat.com/l2/nutrivision.ro

Mulțumim.