Rețete

Cheesecake cu fructe

Multe persoane ne-au spus că principala lor piedică, atunci când își propun să scape de câteva kilograme în plus (sau mai multe), este pofta de dulce. Recunosc că aceasta este și problema mea…

Scenariul este cam așa: peste zi am foarte multă treabă, mănânc normal, mănânc corect, de multe ori mănânc puțin sau deloc. După care vine seara; și, pe măsură ce trece timpul, puterea voinței scade; și aș mânca ceva dulce…și, de multe ori, cedez ispitei.

După care încep să mă simt rău, nu dorm foarte bine, iar dimineața mă trezesc cu senzația de greutate în stomac. La care se mai adaugă și sentimentul de vinovăție că iar nu am fost în stare să rezist poftelor și să nu mai mănânc prostii.

Dar cum ar fi să poți împăca și capra și varza? Adică, să poți mânca ceva dulce ȘI să NU îți facă rău?

Soluția este să mănânci ceva dulce care NU conține zahăr, făină, uleiuri rafinate și alte nenorociri asemenea lor.

Așa că, ți-am pregătit o bunătate de prăjitură care respectă toate aceste reguli. Iată mai jos cum se face:

Ingrediente

100g cremă de brânză

un ou mare

o lingură și jumătate de xylitol

un sfert de cană de făină de migdale

o lingură de unt

puțină zeamă de lămâie

Indicații

Pre-încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius

topiți untul și adăugați făina de migdale; amestecați bine, până devine sfărâmicios

împărțiți în trei porții, le puneți în forme de copt și presați bine

le coaceți la cuptor 10 minute, până devin crocante

amestecați împreună crema de brânză, oul, xylitolul și zeama de lămâie

adăugați amestecul peste aluatul copt anterior, FĂRĂ SĂ SCOATEȚI ALUATUL DIN FORME

coaceți la cuptor 15-20 minute, la aceeași temperatură de 175 grade Celsius

le lăsați la frigider peste noapte sau, dacă vă grăbiți să le savurați, le răciți mai repede în congelator

Poftă bună!

Dacă doriți o sursă de ingrediente de încredere GĂSIȚI AICI

Pentru partea de fructe (doar dacă doriți), puteți folosi prune, căpșuni, fructe de pădure; le mărunțiți binișor, le puneți într-o cratiță împreună cu puțin xylitol sau eritritol și le coaceți până obțineți un fel de gem pe care puteți să-l folosiți ca topping pentru prăjitura preparată.