Uncategorized

Importanta Vitaminei D in organism

Vitamina D contribuie la sănătatea oaselor prin îmbunătățirea absorbției calciului din alimente și suplimente și prin reglarea circulației acestuia în și în afara oaselor. Vitamina D joacă, de asemenea, un rol esențial în creșterea celulară, musculatură și în sistemul imunitar și susține procesele normale inflamatorii ale organismului.

Vitamina D este diferită

Vitamina D este una dintre puținele vitamine pe care corpul tău le poate produce. Producția începe în piele și este declanșată de razele puternice UVB ale soarelui de vară. În terorie, poți produce toată vitamina D de care ai nevoie pentru un an (organismul tău o menține pentru a o folosi și pe viitor) pentru a menține nivelurile sanguine normale. Experții sunt de acord cu privire la cât de mult este necesară expunerea la soare în timpul verii pentru a produce cantitatea necesară de vitamina D, dar estimările indică de la 5 la 30 de minute între 10 dimineața și 3 după-amiază cel puțin de două ori pe săptămână.

Unii oameni primesc cel puțin o parte din vitamina D de care au nevoie în timpul expunerii la soare, contribuind la nivelurile adecvate de vitamină D din sânge, dar mulți oameni nu o primesc. Mai mulți factori influențează nivelul de vitamină D din sânge. Este posibil să nu ai suficientă vitamină D în corp dacă una sau mai multe dintre următoarele lucruri ți se aplică:

  • Îți acoperi toată pielea expusă când ești afară sau întinzi un strat gros de cremă cu protecție solară (SPF) de 8 sau mai mult, care blochează în mod eficient cele mai multe sau toate razele solare care provoacă producerea de vitamină D.
  • Nu consumi cantitatea suferată de vitamină D din alimente, suplimente alimentare sau combinația celor două. Potrivit Institutului Național a Biroului de Sănătate și a Suplimentelor Alimentare, persoanele cu expunerea la soare limitată ar trebui să includă surse bune de vitamină D în dieta lor sau să ia suplimente pentru a atinge nivelurile recomandate admise.
  • Ești o persoană de culoare. Pielea închisă la culoare conține melanină, un compus care blochează producția de vitamină D ca răspuns a razelor UVB.
  • Ești subraponderal sau obez. Organismul tău stocheză vitamina D în țesutul adipos. Excesul de grăsime absoarbe și reține vitamina D, ceea ce face imposibilă susținerea sănătății oaselor și celorlalte funcții ale acestuia. Persoanele care sunt supraponderale (indicele de masă corporală 25+) ar putea avea nevoie de mai multă vitamină D decât cele cu IMC mai mic pentru a obține un nivel optim de sânge.
  • Ești mai în vârstă. Odată cu trecerea timpului, capacitatea de a produce vitamina D scade. Persoanele în vârstă care stau în casă au probleme cu deficiența de vitamină D potențială din cauză că expunerea la lumina solară este limitată.

Stând departe de soare și folosind protecție solară cu un SPF ridicat ajută la protecția pielii împotriva cancerului și a îmbătrânirii premature, dar consumă vitamina D adecvată în timpul dietei sau nutrienții mai importanți.

Potrivit celor mai recente statistici, mulți copii și adulți nu primesc suficientă vitamină D din dieta lor. Și, pentru că au nevoie de vitamină D odată cu vârsta, este posibil ca persoanele mai în vârstă să aibă un deficit mai mare de vitamină D decât cei mai tineri.

Este dificil să obții vitamină D doar din alimente pentru că suplimentele alimentare conțin în mod natural vitamină D. Alimentele integrale te pot ajuta să obții mai repede aportul de vitamină D din dietă. De exemplu, persoanele cu vârstă între 1 și 70 de ani, trebuie să consume șase pahare de 200 ml de lapte îmbogățit sau suc de portocale în fiecare zi; aproximativ 350 mg de conservă de ton; sau o combinație de 85 mg de macrou și aproape 500 mg de iaurt fortificat pentru a satisface nevoile de vitamina D necesară. Suplimentele alimentare, cum ar fi multivitaminele de zi cu zi, pot umple golurile din consumul de vitamină D, ajutându-te să-ți atingi obiectivele de zi cu zi.

În cazul în care crezi că nu poți obține suficientă vitamină D, ia multivitamine cu un nivel mai mare de vitamină D. Multivitaminele din gama NutriVision au o cantitate suficientă de vitamina D care provine din surse naturale, fiind un supliment natural inovativ care te va face să fii sănătos și plin de energie.