Uncategorized

5 sfaturi pentru o dieta mai echilibrata

Intr-o lume perfecta am urma ghidurile dietetice propuse in fiecare zi, pentru a primi suficienta activitate fizica si ca in fiecare noapte sa obtinem cantitatea de somn necesara. Cu toate acestea, programul nostru aglomerat poate face dificila obtinerea necesarului de odihna pentru un stil de viata sanatos, inclusiv vitaminele si mineralele, care sustin sanatatea ta. De fapt, s-ar putea sa fii surprins sa afli ca multi adulti nu primesc cei sase nutrienti esentiali – vitamina A, C, D si E si mineralele: calciu si magneziu. Un plan de a mânca mai echilibrat, asociat cu un complex de complet de multivitamin, este o strategie buna pentru cresterea aportului de aceste vitamine si minerale. Iata câteva modalitati care contribuie la realizarea unei diete mai bine echilibrata, care se poate potrivi cu rutina ta de zi cu zi.

Include cel putin cinci portii de fructe si legume in fiecare zi

Atunci când viata ta devine aglomerata si esti pe fuga, nu este intotdeauna usor sa manânci cele cinci portii de fructe si legume de care cei mai multi adulti au nevoie in fiecare zi. Mâncând aceste alimente constituie un drum lung pentru satisfacerea aporturilor alimentare propuse pentru mai multe vitamine si minerale, inclunzând vitaminele A, C si E. Vestea buna este ca unele dintre fructele si legumele tale preferate pot fi mai hranitoare decât crezi. De exemplu, ciupercile sunt singurul produs care produc vitamina D si ciupercile care au fost expuse la razele UVB (aceleasi raze care provin de la soare) au chiar mai mult din acesti nutrienti vitali. Unele produse, inclunzând legumele cu frunze de culoare verde inchis, furnizeaza magneziu si calciu. Trebuie sa ai o portie de fructe si legume (sau ambele!) la fiecare masa si sa iei in considerare si gustarile. Piureurile din fructe facute cu lapte fortificat sau cu iaurt grecesc sunt alternative delicioase si nutritive pentru deserturi bogate caloric si gustari.

Manânca cel putin doua fructe de mare pe saptamâna

Si ai crezut ca fructele de mare sunt doar pentru sanatatea inimii! Fructele de mare sunt o sursa de vitamina D, calciu (daca manânci oasele pestilor mici, precum sardinele) si vitamina A – trei dintre cei sase nutrienti esentiali pe care oamenii ii primesc suficient doar din mâncare. Ghidul Dietelor pentru americani recomanda consumul de cel putin doua mese pe saptamâna care sa contina peste, nu numai pentru grasimea pestelui care conduce la sanatatea inimii, dar si alte elemente nutritive, inclusiv vitamine si minerale, care sustin starea generala de sanatate. Mesele cu peste nu trebuie sa fie elaborate sau sofisticate pentru a fi benefice. Puteti profita de avantajele dintr-un sendvis cu salata de ton facut cu maioneza redusa in grasimi. Este buna si o salata verde cu somon conservat fiert, de asemenea.

Daca ai alergii la peste sau la fructe de mare, poti luat vitamin D din alimentele fortificate precum, laptele, sucul de portocale si iaurt – alimente care sa contina calciu. Cartofii dulci, morcovii si legumele cu frunze inchise la culoare contin vitamina A.

Nu fii timid in ceea ce priveste anumite alimente grase

Nu este nevoie sa te privezi de la grasimi in numele sanatatii. Ai putea sa crezi ca trebuie sa eviti alimentele precum migdalele, untul de arahide, avocado si uleiul de floarea soarelui, dar toate sunt o sursa importanta de vitamina E. In mod surprinzator, portiile mici, cum ar fi, 30 g de nuci sau de seminte, asigura o cantitate substantiala de vitamina E de care ai nevoie zilnic. Gustarile cu nuci in loc de covrigi, chips-uri si prajituri include mai multa vitamina E. Gateste cu cantitati modeste de ulei de masline si de floarea sorelui in loc de unt.

Slabeste sanatos

Din pacate, a reduce din alimente, de multe ori inseamna sa manânci mai putin din alimentele care contin vitamine si minerale importante. Eliminarea intregii grupe de alimente, cum ar fi cereale sau produse lactate, in numele controlului greutatii sau pentru orice alt motiv, face consumul de vitamine si minerale inadecvat. In loc de reducerea drastica a acestora, pentru a obtine un nivel caloric rezonabil si un regim alimentar echilibrat, trebuie sa pierzi treptat din greutate.

Evita tigarile

Daca incerci sa renunti, continua! Fumatul epuizeaza nivelurile de vitamina C, in fluxul sanguine. Potrivit Institutului de Medicina, fumatorii au o nevoie zilnica mai mare de vitamina C. Când renunti, simtul mirosului si al gustului se imbunatateste. Mâncarea va avea un gust mai bun si sansele ca dieta ta sa se imbunatateasca sunt mai mari, ajuta-te sa-ti satisfaci nevoile de vitamine si minerale. Include un pahar de suc de portocale, portocale, kiwi sau capsuni pentru a satisfice nevoine de vitamina C de zi cu zi, indiferent daca esti fumator sau nu. In mod surprinzator, ardeiul rosu si verde ofera, de asemenea, vitamina C si sunt salate delicioase crude sau gatite, prin prajire.

Zilnic poate fi dificil sa-ti satisfaci aportul necesar de vitamine si minerale doar din alimente. Vestea buna este ca, si atunci când dieta ta are putine vitamine si minerale, poti umple golurile cu complexe de multivitamine precum cele din gama NutriVision, care furnizeaza o gama larga de substante nutritive si contribuie la sustinerea generala a sanatatii.