Uncategorized

Ce s-ar putea sa lipseasca din dieta ta zilnica

Cercetările sugerează că mulți dintre noi avem, pe scurt, nevoie de șase nutrienți importanți – vitaminele A, C, D și E, calciu și magneziu – în dietele noastre. Împreună cu un plan de alimentație echilibrată, complexele de multivitamine naturale precum cele din gama NutriVision te ajută să-ți satisfaci nevoile de vitamine și minerale. De aceea, nu trebuie să lipsească din regimul tău alimentar acești nutrienți esențiali.

Vitamina D

Vitamina D joacă un rol important în sprijinirea organismului de a absorbi și de a folosi calciu pentru a menține sănătatea oaselor și pentru alte funcții. De asemenea, joacă un rol important în funcția celulelor, precum sistemele nervos și imunitar.

Organismul tău produce vitamina D, începând din momentul în care pielea este expusă la razele puternic ultraviolete (UVB) de la soare. Cu toate acestea, este practic imposibil pentru mulți oameni sa producă suficientă vitamina D pentru mai multe motive, variind de la expunerea necesară la soare și îmbătrânire.

Peste 90% dinte noi, nu primesc suficientă vitamina D doar din alimente. Nu este într-adevăr nicio surpriză atunci când iei în considerație cât de dificil este să obții cantitatea adecvată de vitamină D din alimente. Alegerile precum somonul, tonul și laptele aprovizionează organismul cu vitamina D, dar puțini oameni consumă suficient din aceste alimente în mod regulat sau ar trebui să consume cantități mari pentru a-și satisface nevoile de vitamina D. De exemplu, este nevoie de șase pahare de lapte, de 200 ml, pentru a satisface necesarul zilnic de Vitamina D pentru majoritatea adulților. Este mai rezonabil să obții vitamina D de care ai nevoie printr-o combinație de alimente și un supliment alimentar complet care include vitamina D.

Calciul

Calciul susține rezistența sistemului osos servind drept componentă majoră a oaselor, dar peste 40% dintre adulții din SUA se încadrează sub aportul necesar de calciu. În timp ce aproape toată cantitatea organismului de calciu se află în oase, cantitatea mică care se află în sânge și în țesuturile moi, este la fel de importantă deoarece ajută la menținerea ritmului cardiac normal, contractarea normală a mușchilor și comunicarea eficientă a celulelor nervoase. Dacă nu este suficent calciu, organismul împrumută calciu din oase pentru a menține nivelurile în sânge și țesuturile moi. Consumând cantitatea adecvată de calciu în fiecare zi, ajută la menținerea nivelului de calciu din oase și poate reduce riscul osteoporozei, o tulburare caracterizată de oase fragile care sunt predispuse la fracturi. Iaurtul, laptele, brânza și laptele îmbogățit cu soia sau sucul de portocale sunt surse excelente de calciu.

Pe măsucă ce înaintezi în vârstă, absorbția de calciu din organism este mai puțin eficientă și ai nevoie de mai multe minerale din alimente, suplimenți alimentari sau ambele. Femeile sub 50 de ani și bărbații între 19 și 70, au nevoie de trei porții zilnice (sau 1000mg) pentru a-și satisface nevoia de calciu. Femeile peste 50 de ani și bărbații peste 70 de ani, au nevoie de patru porții zilnice (sau 1200mg).

Magneziu

Magneziul nu provoacă mult zumzet, dar este un nutrient ca o povară. Organismul tău se bazează pe magneziu pentru mai mult de 300 de reacții care cuprind susținerea organismului de a produce proteine, energie, metabolizarea carbohidraților, menținerea normală a comunicării celulelor nervoase, susținerea contractării musculare și susținerea ritmului cardiac normal. Ca și calciul, magneziul contribuie la rezistența oaselor; aproximativ 50 % din magneziul din corpul tău se află în oase. Unele dovezi științifice sugerează că deficitul de magneziu poate fi un factor de risc pentru osteoporoza după menopauză. Mai mult de jumătate din populația globului (52%) nu primesc necesarul de magneziu, probabil pentru că nu mănâncă cantități adecvate de alimente vegetale, cum ar fi spanac, fasole neagră și avocado.

Vitamina A

Vitamina A se găsește în alimentele de zi cu zi, cum ar fi laptele, cerealele, ouăle, somonul și tonul, dar peste 40% din oameni nu primesc suficient din aceasta în mod regulat. Vitamina A susține sănătatea ochilor acumulându-se în retină, care este responsabilă pentru transmiterea imaginilor la creier și ajută pentru a fae posibilă vederea la lumină redusă. Vitamina A susține, de asemenea, sistemul imunitar, deoarece menține integritatea pielii și căptușeala sistemului digestiv, ale tractului urinar și plămânilor pentru a ajuta la prevenirea germenilor care intră în corpul tău. În plus, vitamina A joacă un rol important în dezvoltarea și activitatea celulelor, care ajută la prevenirea sau distrugerea bacteriilor dăunătoare și virușilor și este necesară pentru reproducere.

Vitamina C

Iată faptul mai puțin cunoscut despre vitamina C: ajută la sprijinirea formării de colagen, o componentă structurală a vaselor de sânge ,cartilaje, tendoane, ligamente, oase și piele.o funcție mai bine cunoscută a vitaminei C este rolul său în sistemul imunitar – abilitățile sale antioxidante joacă un rol important în protejarea celulelor albe din sânge. Vitamina C poate stimula, de asemenea, producerea și funcția celulelor albe din sânge.

Vitamina E

Aproape 90% din români nu au destulă vitamină E în organism – ”protectoarea ta celulară”. Aceasta funcționează în primul rând ca un antioxidant pentru a proteja celulele de deteriorare datorită metabolismului zilnic normal și de expunere la poluare, razele UVB și fumul de țigară. Vitamina E susține sănătatea inimii și a creierului, precum și sistemul imunitar. Sursele cele mai mari de vitamină E includ semințele de floarea soarelui, germenii de grâu, migdalele, uleiul de floarea soarelui și alunele.

Acum știi cum vitaminele A, C, D și E, calciul, magneziul susțin sănătatea și mulți dintre noi, cel mai des, avem prea puțin din aceste 6 vitamine și minerale importante. Faci eforturi pentru a trai sănătos și există întotdeauna loc de îmbunătățiri! În plus, față de o dietă echilibrată, multivitaminele complete te ajută la umplerea unor goluri pentru aceste substanțe nutritive vitale, împreună cu mulți alții și te ajută să te simți mai bine.