NUTRIVISION

Elementele unei nutriții corecte

La cât de multe informații există despre o nutriție corectă, ai putea crede că, în trecut, era un adevărat mister. Adevărul este că nu există niciun mister atunci când vine vorba de a-i da corpului tău nutrienții de care are nevoie. De ce trebuie să te preocupe o nutriție corectă totuși? Multe persoane au credința greșită că doar cei tineri trebuie să se preocupe de nutriție pentru că sunt încă în creștere. Dar țesuturile și celulele sunt în mod constant reînnoite atât la copii, cât și la adulți. Dacă ele nu reușesc să se repare singure, atunci pot apărea urmări precum boli grave sau chiar moarte. Pentru a-ți micșora șansele de îmbolnăvire, trebuie să începi cu următoarele trei sfaturi simple de nutriție:

Hidratează-te corespunzător

Simplu și ușor. Corpul tău are nevoie de apă. Un corp hidratat resimte beneficii din cap până în picioare. Apa menține celulele hidratate și în mișcare în întreg organismul. De asemenea, nu îți va lua mult să vezi beneficiile hidratării. După doar o săptămână de hidratare corectă vei vedea cum pielea ta are o altă strălucire. Mai mult, dacă trebuie să pierzi din greutate, apa îți poate fi un aliat de nădejde. În multe situații foamea este ușor confundată cu setea. Dacă nu au trecut măcar câteva ore de când ai mâncat, bea un pahar de apă atunci când simți că vrei să mai mănânci ceva.

Există o mulțime de repere care îți indică cât de multă apă să bei. Cea mai populară este regula celor 8 pahare pe zi pentru a te menține hidratat. Însă oamenii au nevoi diferite. Un indicator mai bun pentru cât de hidratat ești este urina. Atunci când corpul tău este hidratat corespunzător, urina este aproape incoloră.

Totuși, atenție, exisă și posibilitate de intoxicare cu apă, așa că nu îți dorești ca urina să fie nici complet incoloră.

Mănâncă sănătos

Pe lângă hidratare, trebuie să mănânci și alimente variate. Uită de dietele fade care îți interzic să consumi anumite alimente. Cheia către o alimentație sănătoasă este să mănânci divers și în moderație. Alegerile tale alimentare ar trebui să includă un procent îndeajuns de mare de grăsimi sănătoase. De asemenea, nu uita să consumi fructe, legume, cereale și lactate. Ar trebui să îți limitezi cantitatea de proteine la două sau trei porții pe zi și să eviți zaharurile rafinate și alimentele pre-ambalate. Prin respectarea acestor principii în dieta ta zilnică, este mult mai puțin probabil să apară foamea, poftele de dulce sau de alte produse care nu aduc valoare nutrițională.

 

Asigură-te că ai vitaminele necesare (Ia suplimente alimentare)

Atâta timp cât trăiești într-o țară în care mâncarea este suficientă și se produce în siguranță, atunci nu ar trebui să ai nicio problemă în a obține cantitatea de vitamine și minerale de care are nevoie corpul tău. Totuși, dacă ai alergii alimentare, dacă urăști anumite alimente sau suferi de anumite boli, s-ar putea să nu poți consuma anumite produse. De exemplu, unele persoane suferă de intoleranță la lactoză și nu pot consuma produse lactate. În aceste cazuri, suplimentele alimentare ar trebui să facă parte din dieta zilnică.

Nu ai nevoie de o rețetă pentru a cumpăra vitamine, dar îți recomandăm să discuți cu un medic pentru a te asigura de nevoile pe care le ai. Dacă consumi prea mult din unele vitamine acestea pot cauza toxicitate și pot avea alte consecințe neplăcute pentru organism.

O nutriție corectă este o nutriție echilibrată și diversă. Tu ai băut apă astăzi?